Fra stua til villmarka med barna i 4 trinn

 Trinn 1: Dere lister dere rundt i huset på jakt med en pinne i hånden. Dere skyter en pute, flår av skinnet, og slår leir i stuen med telt og sovepose. Bål kan lages med et par sykkellykter og litt ved.

Trinn 2: Dere drar igjen på jakt, men denne gang er det ute i hagen. Dere slår opp telt, tenner grillen eller bålet, og steiker pølsedyret dere har fanget. Gjett om barna synes det er gøy!?

Trinn 3: Nå bruker dere erfaringer fra trinn 1 og 2 til å pakke bilen med alt dere trenger, og kjører til en fin plass i skogen. Her setter dere opp leiren. Det gir trygghet og være i nærheten av bilen, og det er enkelt å pakke når man ikke skal bære så langt. Hvis dere har glemt noe, kan dere lett kjøre en tur hjem.

 

Trinn 4: Med all erfaring fra tidligere trinn er dere nå klare for «villmarka». Pakk sekkene og dra til en plass dere kjenner fra før. Hvis dere velger en plass som er noen få kilometer fra bilen, er det lurt å gå flere vendinger enn å bære altfor tungt.

Disse trinnene gir både barn og voksne en god trygghet og mestringsfølelse. Det gjelder å starte langsomt, og heller øke i takt med de erfaringer dere får underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *