Spontantur

Rimfrosten knaser under støvlene og tåken ligger som en tykk dis over åkeren. Vi går av sted over halmstuppene med hver vår sovepose underarmen på vei hjem fra et lite eventyr rett rundt hjørnet. Det er mandag morgen og hverdagen møter oss snart. Men innen da når jeg å nyte barnas muntre sang idet gården dukker opp av tåken. Jeg glad for at de overtalte meg til å overnatte ute i gapahuk ved elven. Det var søndag og vi var på dagstur langs elven. Guttene lekte med alt det som beveren hadde latt ligge igjen. Klatret på trær som lå hulter til bulter, som om den hadde spilt mikado med de andre i beverfamilien. Der lå strøet overalt med pinne som var barket helt rene, og guttene samlet dem sammen og laget et stort våpen- og instrumentlager. Inne mellom trærne strømmet det ut med rytmer. Guttene hadde funnet et hult tre som de trommet på med beverpinner.

05-spontantur 021

Det kan være en liten utfordring er å fiske med tre barn langs en elv med masse busker og trær. Jeg brukte det meste av tiden på å vikle fiskesnøret ut av vegetasjonen. Neste gang for jeg rydde lidt plass.

07-spontantur 026

Hele dagen brant bålet, og alle bidro i vedsankingen. Bevergnag tørker hurtig og er ypperlig bålved. Hen av ettermiddagen spurte barna om vi kunne overnatte ved elven, og min første tanke var at det passet dårlig på en søndag, med alt vi må ha ordnet til mandag morgen. Men etter at de hadde lovet meg å være hurtige til å stå opp og komme seg i tøyet på morgen, var jeg ikke vanskelig å overtale. Vi dro tilbake til gården og alle hjalp med å pakke tingene vi trengte til natten.

03-spontantur 011

Om kvelden etter at vi hadde spist, listet vi oss vi ut skumringen på leting etter beveren. Å få tre ivrige og spente gutter til å være stille er ikke så lett, men de gjorde et godt forsøk. Vi fant beverhytten, men så ikke beveren denne kvelden. Det var allikevel en fin tur der vi fant mange forskjellige dyrespor. Tilbake i leiren fikk vi besøk av bestefar og mormor som også bor på gården. Sammen hygget vi oss rundt bålet med kaffe, kakao og godteri som vi hadde glemt å spise på lørdag. Ved syvtiden var guttene stuptrøtte og falt hurtig til ro. Da var det bare jeg og bålet og stillheten igjen. God uke!

14-spontantur 068

Flere bilder finner du her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *