Skogsfryd – Norges største fornøyelse- og dyrepark

Vi har besøkt og testet Skogsfryd

Lurer du på hva du skal finne på sammen med barna i ferien?  Her er våren test av en fantastisk fornøyelse- og dyrepark.  Skogsliv var heldige som fikk lov å teste ut Skogsfryd helt gratis!

Inngangen til Skogsfryd kan man komme til i bil, til fots eller på sykkel. Vi valgte å gå hjemmefra og rett til parkens inngang. De fleste steder i landet ligger inngangen ganske nærme. Du trenger ikke å stå i kø for å parkere og parken annonsere med absolutt ingen kø foran attraksjonene.  Parken er så stor at du sjeldent vil møte andre gjester, noe som gir en rolig og avslappende atmosfære. Vi besøkte parken på en flott dag med skyfri himmel, og selv da møte vi få andre besøkende.

Attraksjoner i parken.                                                                                         Parken har et stort og variert dyreliv, og kan skilte med både ulv, bjørn og gaupe.  Skogsfryd legger stor vekt på at dyrene skal ha god plass,  derfor gir ikke  parken noen garanti for at vi ser dem alle.

Eget illustrasjonsfoto fra USA

Vi starter besøket med en safari inn i villniset.  Alt i parken virker veldig naturlig laget. Rundt omkring på bakken er der mange spennende dyr å få se. Øyvind hviner opp og sier begeistret: «Se! Der er det en firfisle!» Og der oppe på en stein sitter en firfisle som nesten går i ett med omgivelsene. Vi har fått se et dyr som er sjeldent mange steder i parken. Barna ble ivrige etter å se mer og begynte å løfte opp stein, og plutselig vrimler det med mange forskjellige biller og insekter. Vi kikker på dem gjennom forstørrelsesglass og tar bilder med kameraet.

Oppe i treerne høres forskjellige fugler. Vi har lastet ned en fugleguide som app på mobilen. Her kan vi lære mye om fuglene og gjenkjenne deres sang.  En hakkespett har laget digre huller i treet på jakt etter mat. Langs en elv ser vi mange forskjellige spor etter dyr.  Vi har med gips så vi kan lage avtrykk til å ta med hjem som suvenirer .

Beverspor

Her var det tydelig at både ulven og beveren hadde vært forbi.

Ulvespor

Vi finner en beverhytte, men vi går ikke for nær for vi vil ikke forstyrre formiddagssøvnen . Siden de forskjellige dyr ikke er inngjerdet i Skogsfryd må vi huske og holde avstand så de ikke føler seg truet. Dette gir samtidig en flott mulighet til å oppleve dyrene i deres i deres naturlige miljø.

På bakken er der en liten sti av maur, vi følger dem en stund til vi kommer frem til en gigantisk maurtue. Den er så stor at en bjørn lett kan overvintre i den. Vi står lenge og bare ser. Her forgår det så mye spennende.

Vi holder en pinne nært inn til tuen og straks forsvarer maurene seg ved å sprøyte sin syre på pinnen. Det smaker deilig surt og er helt gratis.

Skogens konge                                                                                                            

Med ett hører vi knaking inne i krattskogen og skogens konge vandrer rett ut på stien. Jeg skal love at man opplever litt av hvert her i parken. Elgen står og kikker på oss en stund før den setter inn i den tette skogen igjen i lett trav.

Levende lunsj.    

Det er nærmer seg lunsjtid og på tide å prøve fiskelykken. Ikke langt vekk ligger et lite tjern. Alle får hver sin fiskestang med krok og dupp. Etter litt baksing med meitemarken er vi klar til å gjøre et forsøk.

Det er helt vindstille på vannet, og den eneste lyd er summingen av insekter. De andre gjestene i parken har valgt andre steder, og vi er helt alene.

Øyvind er den første som får napp,  og drar inn en liten, men velsmakende abbor. Den fyller ikke stort i stekepannen, men etter en times tid er pannen fylt med fem lekre abbor. Stekt i smør og forskjellige krydderier blir det en herlig lunsj som er helt gratis. I Skogsfryd må man bare betale et lite beløp i fiskekort, men siden det er gratis inngang må vi si at det er greit. Etter lunsj tar vi en svømmetur i det deilige vannet og tørker oss i solen på steinene.

Action    

Nu er vi alle klar for litt mer action, og vi finner en kjempegran som rekker minst ti meter opp i luften. Grenene sitter tett og har en perfekt tykkelse.  Her er der mulighet for å klatrer helt til topps. Oppe fra toppen er der utsikt utover hele Skogsfryd og alle de fantastiske attraksjoner. Det kiler i magen når vi står helt oppe i toppen og treet vaier i vinden.

Rundt om det store tre står mindre trær som er tilpasset yngre barn. Oppe fra toppen av treet ser vi en annen attraksjon som er litt mer tillaget og iler ned til den. Over elven går der en taubane. Her er der strukket opp en 5 mm stålvaier med en talje og et tau.  Den er strammet enkelt med jekkestropp. Hver av barna får på redningsvest og suser over elven. Ute på midten går taubanen nesten ned i vannet og barna hyler av fryd når det plasker på dem.

08-IMG_0082

Hotellet.  

Etter  dette adrenalinkick er vi mette og fulle av opplevelser og går til innlosjeringen. «Hotellet» kan reklamerer med ikke bare 5 stjerners, men hele 5.000.000.000 stjerner.

Været var fint så vi fikk tildelt overnatting under åpen himmel.  Etter å ha inntatt en deilig middag laget på primus, lå vi alle under myggnettet og bare så opp på den flotte og enorme nattehimmel etter en innholdsrik dag i Skogsfryd. Vi sovner til lyden av kattuglens uhu, med en fornøyd smil om munnen.

16-tur i agust 2014 040

Vår konklusjon etter å ha testet Skogsfryd med hele familien:

  • Parken er så stor at vi aldri blir helt ferdig med den. Derfor vil vi komme tilbake mange gange og oppleve nye ting og bli enda bedre kjent med Skogsfryd. Det er spenningen for hva vi vil se og oppleve på neste besøk som trekker oss tilbake til parken.
  • Alt er gratis. Både inngangen og alt annet er inkludert (unntatt fiskekort).  Barna maser heller ikke om is eller godteri i parken, men husk å ha med lidt snacks i lommen.
  • Overnattingsplassen var en stor opplevelse i seg selv for store og små, og vil bli husket lenge.
  • Vi satt pris på den stille og rolige atmosfære som er en sjeldenhet i fornøyelses- og dyreparker. Vi opplevde lite stress ved å ta alle barna med i denne parken.

Vi kan på det varmeste anbefale og ta en tur til Skogfryd med barna året rundt.

Skogsfryd er en fiktiv fornøyelsespark, men opplevelsene er sanne. Skogen finnes nesten over hele landet. Med denne artikkel ønsker jeg å legge fokus på hvor flott man som familie kan ha det i skogen. Man trenger ikke å bruke mange tusen kroner på sommerens fornøyelsesparker når man kan ha store, flotte og nære opplevelser i skogen rett i nærheten. Gjennom de fire årstidene forandrer attraksjonene seg, og det er bare fantasien som setter grenser for opplevelsene. De  er helt gratis og det er åpent 24/7. Riktig god fornøyelse!

3 kommentarer til “Skogsfryd – Norges største fornøyelse- og dyrepark”

  1. Så fint! Dere er kjempeflinke. Regner med at Heidi kanskje har redigert og rettet litt, men at det er Kasper som er hovedskribent. Veldig bra.

  2. Fantastisk. Vi kommer igen i år. Eventyret er hvorsomhelst nårsomhelst vi kigger efter det. Eventyret kan være lige så fint ude i baghaven som 1000 km væk. Det beviser skogsliv.no
    Jeg bruger jer som inspirator. Tak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *