Pappaen og de seks ungene

Mens mammaene satt ved bålet og drakk kaffe, dro jeg og de seks ungene ut på et adrenalinfylt eventyr. Først rodde vi en tur ned langs elven gjennom krappe svinger og beverstammer som stakk opp av vannet som kjempekrokodiller. Beveren hadde gnagd mange nye trær. Vi besøkte hytten deres, men ingen var hjemme. Hyttefolket på den annen side av elven har laget en svevebane over elven som jeg lenge har hatt lyst til å prøve. Vannet er maks fem grader så jeg måtte gjøre noen vurderinger før vi startet.

For å komme opp på svevebanen måtte barna gå opp av en syvtrinns trappestige. Her måtte de andre barn være med å holde stigen og være fokusert på oppgaven. Å få barna opp å sitte på en tynn pinne i et tau var den vanskeligst biten, men når de først satt godt, var det bare å slippe dem utover.Før de tok turen gikk vi igjennom hva som kunne gå galt. Det verste ville være å falle av pinnen og ned i det iskalde vannet. Alle var godt kledd i ull og regnbukser, noe som ville ha samme effekt som en våtdrakt. Alle fikk vite at hvis de falt i vannet ville jeg være hos dem på et blunk og få dem inn til land. Jeg tok av meg støvlene så jeg bedre kunne svømme. Alle hadde på redningsvest. Martin, min eldste sønn på syv, var testpilot. Etter lidt prøving og feiling fikk jeg han til sist opp på den tynne pinnen. Sakte slapp jeg han utpå. Midt ute på elven nåde Martin helt ned til vannet med støvlene, og etter lidt moro og plasking dro jeg han inn på sikker grunn.

3-elvetur med zipline 037

 

Mammaene viste stor tillit til meg, og satt og filmet hele seansen fra den annen siden av elva. Og så var det bare å fortsette med hele rekken av spente unger. Jeg var fornøyd da vi var ferdige og ingen hadde blitt våte.

4-elvetur med zipline 047
Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *