Dette er skogsliv

Om Skogsliv

Her kan du få tips og ideer til ditt eget skogsliv med barna. Vi er en familie på fem, og vi deler vår naturopplevelse og erfaringer fra et aktivt liv i naturen.  Jeg heter Kasper, er fra Danmark og er hovedskribent, og sammen med min norske kone Heidi har jeg undervist i friluftsliv på folkehøgskole i Nord-Norge, og jobbet med rovdyr for Forest Service i USA. Nå bor vi på en gård i Aurskog-Høland i Norge. For to år siden var Heidi i en ulykke på en tur på fjellet. Hun ble dyttet av en hest og slog hodet mot en stein. Hun fikk et såkalt post comotio syndrom, dvs. hjernerystelse som ikke går over. Mye av dagen må hun hvile seg og unngå å utsette hjernen for stimuli.  Så hva skulle vi gjøre nå? Sitte og vente på at mamma ble frisk, eller fortsette med familiefriluftslivet uten henne? Til beste for alle parter valgte vi det siste. Slik ble prosjekt Skogsliv til.

Gutter på tur
Gutter på tur

Sammen med guttene våre Martin (9) og tvillingene Øyvind og Thomas (7) drar jeg ofte ut på små og store eventyr i skogen. Fra skiturer i telt i 25 minus og lange turer med hest, til rolige dagsturer i nærområdet rundt gården. «Kra kra brøl! Eventyret er der ute!»

 

2 kommentarer til “Om Skogsliv”

 1. Hei Kasper og Heidi 🙂
  Inspirerende å lese om Skogsliv. Takk for at dykk også bidrar til at neste generasjon lærer å bruke naturen. Det gjer meg så glad.
  Sjølv er eg i ny startfase med mi bedrift som coach/mentor for ungdom, med natruen som arena (etterkvart). Som mange andre er det skade som har gjort til at alt er lagt på is. (Kneskade og Post commotio syndrom). Heldigvis for meg, kun opptrening og eg er attende.
  Eg er takksam for å ha funne denne sida, via Wildskape, så har eg enno meir inspirasjon å ta av.
  Og kanskje ein dag møtast vi ute i det fri 😀 Vi er mange som vil /tenkjer i same retning og at samarbeid/deling av erfaring på tvers av fag og livserfaring kan være til nytte.
  Mykje lukke til med flott og viktig arbeid. (kanskje viktigare enn nokon sinne). Heier på dykk 😀
  Beste helsing frå Trude.

  P.s Mi nettside er under oppdatering, men fungerer om det er interessant å sjå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *