Gavetips til skogsbarna!

Her er noen gavetips til hva dere kan gi skogsbarna til jul.

Kniv

Det er stas å sitte å spikke med egen turkniv

Julegavetips

Pannelykt

Turen blir ikke den samme uten egen pannelykt.  Hvis man er heldig å finne  huler i skogen er det godt å kunne ha hendene fri til å klatrer.

Julegavetips

Turkopp

Neverstua er en vernet bedrift og lager veldig fine turkopper www.neverstua.no

Kompass og kartmappe

Neste tur kan barna være tursjef og vise vei. Kartmappen bør være helt vanntett. Guttene er veldig fasinert av kompass og er en sikker vinner.

Reinsdyrskinn

Det finnes ikke noe bedre liggeunderlag på vinterture. Ugarvet tørket skinn holder best på hårene.

I 25 minus er det best med reinskinn

14-vintertur mangenfjellet 049

Thermos

Da kan barna servere deg varm drikke.

Kamera

Her kan jeg anbefale Nikon s30 er et billig men robust og vanntett barnekamera for foto og film der tar utmerket bilder i dagslys.

Fiskeutstyr

Jeg husker første gang barna fikk sitt helt eget fiskeutstyr. De var så stolte og passet på det som var det en skatt. Nu er det tid for isfiske og det for man til en rimelig pris. En pilkestang kan lett være opp i en barnesekk.

Klatrersele

Dette er for spesielt interesserte men man kan få helkroppssele fra Petzl som passer på barn fra 4 år.

Førstehjelpspose

Når noen skader seg drar en av guttene stolt frem sitt førstehjelpsutstyr og ordner opp. Pakken kan inneholde:  Plaster, sportstape, brannsalve, for størrelser bandasjer, compeed, sårsalve og renseservietter.

Sovepose

Barn kan enkelt bruke en voksensovepose ved og knytte et tau i bunnen. Da er der ikke så mye den lille kroppen skal varme opp. Men hvis du har lyst at barna skal ha egen pose er der utrolig mange fine barnesoveposer på markedet. Vi har brukt Mammut og Helsport sine poser og er godt fornøyd men dem. I kulde under 20 minus bruker vi to sovepose til hvert barn. Jeg har ikke funnet noen «ekstremposer» til barn. Man kan også supplere med fleecepose og et lite saurskinn eller ullgenser under hoften. Her finner du flere tips til en god natt ute med barna året rundt.

julegavetips

Ski

Hvis  dere har små barn i 2-3 års alderen  og skal prøve ski for første gang anbefaler jeg å kjøpe riktig ski med skistøvel og hele pakka.  Til de minste bør man ikke kjøpe ski som er lengere enn kroppen.  Se i gjenbruksbutikker eller på finn.no her finnes mye billig og bra utstyr.

julegaveønsker

Snøspade

Alle barn elsker å grave i snøen. På tur om vinteren er den også et viktig redskap, både i på telt og i Snøhuleturer. Vi har funnet noen gode solide spader på biltema til 99 kr. De er blitt hårdt testet gjennom vinteren med is og snø. Den fungere bra.

julegavetips

Ryggsekk

Guttene har hatt stor glede av sin egen sekk.  Pas på ikke å kjøpe den for stor. Vi har mest brukt Bergans sine ryggsekker  men de fleste produsenter har ryggsekk  til barn.

jotunheimen 568

Kikkert

Guttene har oppdaget naturen på ny gjennom kikkerten.

julegavetips

Riktig god jul til dere alle. Og så ønsker vi dere mange fine timer ute med barna til neste år.

3 kommentarer til “Gavetips til skogsbarna!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *