Himmelen åpnet seg på Natt i naturen

32 friluftsglade barn og voksne

Lørdag 5. september var dagen for det nasjonale arrangement «Natt i naturen» der over 50.000 nordmenn sov ute. Selv om himmelen åpnet seg med et heftig regnvær over Aurskog-Høland, trosset mange uværet og dro ut for å overnatte. I skogen nær Nordre Soprim gård møtte det opp 32 friluftsglade barn og voksne fra 1. og 3. klassene til Øyvind, Thomas og Martin, alle ivrige etter å vinne hovedpremien i konkurransen «bli skolens villmarksklasse».

Trosset Regnet

Skogsliv hadde utlovet en tur til Klatreparken i Sørum til den klassen på hver skole i kommunen som hadde flest deltagere. I fellesskap hadde denne turgruppen satt opp en stor gapahuk i tillegg til telt og lavvoer til overnattingen. Selv om regnet trommet kraftig på presenningen, brant et stort varmende bål.

Rundt bålet satt en gjeng med foreldre og sludret over en god kopp bålkaffe. Barna løp omkring og lekte i tau som er hengt opp i trærne. Andre barn hadde tatt frem soveposen og lå og koste seg med godteposen sin under presenningen ved bålet.

Kos i soveposen i natt i naturen

Solnedgang og jubel

Til middag ble det grillet godsaker som gjør godt i magen når man er sulten og litt våt. Mange så mot himmelen i håp om at regnet skulle gi seg, men først kl. ca. 20.00 stoppet regnet brått og en solnedgang kunne skimtes mellom de mørke skyene. Alle jublet og gledet seg over værforandringen. Mer ved ble lagt på bålet, og vi satt tett rundt bålet og koste oss med marshmallows og kakao. Vi satt opp klatretau mellom  trærne og da fikk hurtig barna varmen igjen.

Det er lett å holde seg varm når man har det gøy!
Det er lett å holde seg varm når man har det gøy!
Fin stemning i regnværet på natt i naturen
Fin stemning i regnværet på natt i naturen

Etter hvert la vi oss til ro i teltene i gode, varme soveposer.

natt i naturen 015Et minne for livet

Søndag våkner vi til sol og blå himmel, og en ny fin dag. Vi får varme i bålet igjen og det stekes egg og bacon i stor stil. For flere er dette første overnatting ute, men alle virker fornøyde der vi står i leiren og kjenner solen varme, alt regnet er for lengst glemt. Guttene mine er storfornøyde med å ha vært på tur sammen med alle kameratene sine. Minner er skapt for livet og vennskap er blitt tettere. I lang tid fremover vil det bli snakket om dette døgnet vi hadde sammen.

Her er filmen fra Ytrenytt:

 

2 kommentarer til “Himmelen åpnet seg på Natt i naturen”

  1. Hej skogsliv. Det lyder som en superskøn nat, og fedt at i trodsede regnvejret. Og regn er i virkeligheden også tit noget de voksne bare er bange for – min datter krydser ofte findre for regn, fordi det er så hyggeligt 🙂

    1. Hej Rikke. Tak for det. Jeg er helt enig i at det er de voksne som ofte ikke liker regnvær, Mens barna finner på alt mulig morsomt så lenge de er varme og tørre. Jeg jobber selv noen gange med å overbevise meg selv om at det er fint å være ute i regnet. Sitte jeg inne og ser ut er det ikke særlig fristende men er du først ute så går det meste. I Norge snakker folk hele tiden om været men kan ikke gjøre noe med det. I stedet kan vi gjøre noe med holdninger og hva vi fokusere på. Ønsker dere en riktig fin høst og gleder meg til å lese mer om turene og opplevelsene dere har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *