De utroligste ting kan skje når pappa ligger syk på sofaen Del 1

Jeg ligger langflat etter at influensaen har innhentet meg også. Da skulle man vil tro det er stille på Skogsliv. Det er der ikke, for noen har tatt saken i egne hender. Tvillingene på 5, storebror og hans kamerat har dratt ut på sitt eget eventyr. De sover ute under åpen himmel alene for første gang.

Guttene på alenetur

Det hele startet tidligere i dag. Guttene var helt ville inne, men jeg orket ikke å ta dem med ut. Jeg trengte egentlig bare å ligge helt i fred og ro. Jeg gav dem radioen (se tidligere artikkel) og sendte hele gjengen ut på egen hånd. Først var de nede på isen på jordet en stund, men etter hvert fant de veien opp i hundremeterskogen som ligger midt mellom tre hestebeiter. Hundremeterskogen er egentlig en trehundremeterskog og er en gammel granskog på ca. 2 daa, som har alt der skal til for noen gutter med god fantasi. Der gikk en stund før jeg hørte fra dem, og da der kom signal i radioen spurte Martin: «Pappa, kan jeg og Vebjørn sove i skogen i natt?» Overrasket og stolt ga jeg ham et rungende JA!

Jeg var ikke i form til å pakke utstyr til dem så de gikk selv over i utstyrsrommet i stabburet og fant frem soveposer, reinskinn, pannelamper, varmeflasker, termos, bamser og sjokolade. Etter barnetv dro de av sted sammen med Heidi, og fikk hjelp til å gjøre seg klar til natten. Da var det allerede bekmørkt. Tvillingene var også med å si godnatt. Da de gikk tilbake hånd i hånd fikk de også veldig lyst til å sove ute. Så nu ligger de rett utenfor på terrassen, som de villmarkingene de er. Jeg kan ikke annet inn å være utrolig stolt og litt spent på om jeg for en radiomelding i natt, eller om de sover der hele natten. Jeg har tro på det siste, for de har en utrolig trygghet i hverandre de to guttene. Noen andre som også var heldige i kveld var de ti bamsene som også fikk være med på tur. Thomas har en hel dyrehage sammen med seg i soveposen.
Det at jeg faktisk ikke orket noen ting i dag var det som skapte et rom som barna grep og laget sitt eget eventyr ut av. Der ble tent en flamme hos dem, som selv ikke mørkeredsel og ulvetanker kunne slukke. Etter å ha sunget nattasang over radioen falt de hurtig i søvn, og gjett om de kommer til å være stolte i morgen!

Tvillingen gjør seg klar til natten
Tvillingen gjør seg klar til natten

Én kommentar til “De utroligste ting kan skje når pappa ligger syk på sofaen Del 1”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *