En tur full av action og masse bær

Det er søndag formiddag og jeg står spent og venter på parkeringsplassen. I det fjerner hører jeg den første bil finne vei gjennom skogen til møtestedet. I løpet av kort tid myldrer det av barn og voksne, klar med sekk, bærplukker og spann.

Held i uhell

Tidligere på dagen skulle jeg rydde på parkeringsplassen, og flyttet en stor bunke stein som barna tidligere hadde stablet opp. I det jeg sparker vekk de første stein, strømmer det ut en mørk kule av veps. På et brøkdels sekund kaster jeg meg bakover, og nesten uten å røre bakken med beina flyver jeg i beste Donald Duck stil ned til bekken. Uten et eneste stikk puster jeg lettet ut. Jeg drar hjem etter birøkterdrakten til naboen, og får gjort en ende på vepsebolet. Tenk om det hadde skjedd idet vi alle står samlet ved parkeringen! Det kunne rett og slett blitt ordentlig ille.

En gjeng med glade turfolk

De tre turguidene mine (Øyvind, Thomas og Martin) viser vei opp i lia, og det er en fryd se den lange rekke av turglade folk som småprater oppover bakkene. Jeg teller 52 voksne og barn og 6 hunder.

Nede i granskogen er det mørkt og vått, men etter hvert blir det lysere og lenger mellom trærne, og vi kommer opp på den fine åpne fururyggen der bugner av bær.

Blåbærtur

Fremme i leiren setter vi gang med å steike pølser og pannekaker. Jeg føler meg godt forberedt. Tidligere i dag har jeg båret opp all maten til leiren, og jeg er glad for jeg har kjøpt ferdiglagde pannekaker, for det går mye hurtigere å servere så mange sultne munne.

blåbærtur
Martin sjonglere med pannekaker

Skogsfryds nye attraksjon!

Helgen før var jeg oppe sammen med guttene og bygge en ny attraksjon. En stor trepersoners huske, med sikkerhetsbelte og god komfort.

Gøy på blåbærtur
Den nye attraksjon på skogsfryd!

Det blir dagens styrketrening å svinge alle barna opp i luften. Der lyder jublene skrik gjennom skogen fra alle barna som suser gjennom luften med killing i magen.

Action på blåbærtur
Det kiler godt i magen

I godt selskap

Dagen går hurtig når man er i godt selskap. I dag har jeg møtt mange nye mennesker og satt pris på de fine samtaler. Jeg ser meg omkring, og det virker som det ikke bare er jeg som nyter dagen i solen sammen med hyggelig folk.

En følelse av lykke

I dag har jeg gjennomført Skogslivs første arrangement, og føler jeg har lykkes. Det er godt og være tilbake i rollen som turarrangør etter så mange år. Der trives jeg.

Takk til alle dere som var med på turen. Jeg setter stor pris det vi fikk til sammen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *